NAUJIENOS

Vienuolio aludario atvaizdas – tarp Europos geriausių nuotraukų
Vienuolio aludario atvaizdas – tarp Europos geriausių nuotraukų

Aštuoniasdešimt dvejų metų vienuolis tėvas Antuanas, tikrinantis savo išvirto alaus kokybę trapistų Rošeforto (Rochefort) alaus darykloje, – tokia nuotrauka nugalėjo šių metų Europos aludarių asociacijos organizuotame fotokonkurse „Aludarystės veidai“ („Faces of Brewing“).

 
Pagrindinį Europos aludarių asociacijos „The Brewers of Europe“ apdovanojimą atsiėmė jau penkioliktus metus alaus gamybą fotografuojantis Danis Van Trichtas (Danny Van Tricht). Fotografas unikalų kadrą „Tėvas Antuanas“ („Father Antoine“) užfiksavo Pietų Belgijos Rošeforto vienuolių trapistų alaus darykloje.
 
Antrąją vietą konkurse laimėjo belgas Mišelis Petilo (Michel Petillo), nufotografavęs škotų aludarį Eriką Džauns (Eric Jones), dirbantį Kulino bravore nuostabaus grožio Škotijos Skajaus saloje. 
 
Trečiąją vietą užėmęs italas Gaetanas Timpanaras (Gaetano Timpanaro) užfiksavo tris aludarius, pilančius salyklą į užmaišymo katilą nedidelėje privačioje Sicilijos alaus darykloje. 
 
„Šis konkursas puikiai atskleidė Europos aludarystės, kuri sukuria 2 milijonus darbo vietų ir kasmet sumoka 50 mlrd. eurų mokesčių, žmonių kasdienybę. Alaus vartojimo kultūrą išlaikiančiose šalyse aludarystė yra gerbiama, o ne demonizuojama – skirtingai nei kai kada Lietuvoje. Tai įrodo ir nugalėjęs kadras su vienuoliu, verdančiu alų“, – konkursą komentuoja Lietuvos aludarių gildijos prezidentas Saulius Galadauskas. 
 
Į šių metų konkurso finalą pateko ir fotografai iš Lietuvos Augis Narmontas bei Viktorija Rumiancevaitė. Tarp Augio Narmonto nuotraukų – ir Utenos darykloje alų ragaujantis vyras, užfiksuota paskutinė vasaros diena Nidoje bei įamžintas kadras iš Klaipėdos alaus daryklos. Iš kelių konkursui pateiktų Viktorijos Rumiancevaitės nuotraukų išsiskiria momentas Preiloje, žvelgiant į jūrą.
 
Per dvejus metus vykstantį ir tampantį tradiciniu konkursą iš viso pasiekė 875 fotodarbai, iš kurių 70 pateko į paskutinį konkurso etapą. Lietuvai šiais metais atstovavo net 6 fotografų darbai, patekę į konkurso svetainę (www.facesofbrewing.eu), kurią aplankė per 33 tūkst. žmonių. 
 
Konkurso „Aludarystės veidai“ komisiją sudarė žinomi fotografai Adamas Beris (Adam Berry) ir Šarlotė Ry (Charlotte Rea), Europos aludarių asociacijos „The Brewers of Europe“ vadovas Albertas da Ponte (Alberto da Ponte), „Anheuser-Busch InBev“ aludaris Styvas Lerojus (Steve Leroy) ir Europos parlamento alaus gerbėjų klubo prezidentė Mariana Tysen (Marianne Thyssen). 
 
Iš visos Europos suplaukusios nuotraukos buvo vertinamos už kūrybiškumą, originalumą, fotografijos techniką bei tai, kaip jos atspindėjo pagrindinę konkurso tematiką. 
 
„Šis konkursas – puiki proga „gerą akį“ turintiems fotografams pavaizduoti senovinį aludarystės amatą. Kiekviena nuotrauka – tai unikalus fotografo susitikimas su ilgaamže Europos tradicija“, –  sakė naujienų agentūrų „DAPD“ ir „Bloomberg“ veteranas Adamas Beris (Adam Berry).
 
Lapkričio mėnesį konkursas „Aludarystės veidai“ („Faces of Brewing“) buvo apdovanotas kaip sėkmingiausias interneto projektas Europos viešųjų reikalų projektų konkurse („European Public Affairs Awards 2012“) už sėkmingų santykių su tiksline auditorija užmezgimą ir inovatyvų skaitmeninių technologijų panaudojimą.
 
Apie konkurso rengėjus – didžiausias Europos šalių alaus pramonės organizacijas vienijančią asociaciją „The Brewers of Europe“
 
Daugiau nei 50 metų veikianti ir Briuselyje įsikūrusi „The Brewers of Europe“ atstovauja Europos aludarių interesams ES institucijose ir tarptautinėse organizacijose. Ji apjungia daugiau nei 3,5 tūkst. didelių, vidutinių ir mažų alaus daryklų. Šiuo metu organizacija vienija ir gina 28 Europos Sąjungos bei Šveicarijos, Kroatijos ir Turkijos aludarių ir salyklo gamintojų organizacijų interesus.
 
Nugalėtojai
 
                                         
Danny van Tricht "Father Antoine"       Michel Petillo "Skye Ale"                                Gaetano Timpanaro "The Brewers' Spent Grains"
 
 
 
 
 
Lietuvos atstovų darbai
 
 
                                   
Augis Narmontas "Drink with love"               Viktorija Rumiancevaitė "Looking at the sea"
 

 


 

                     

Ar jums jau yra 20 metų?
Lietuvos aludarių gildija
Atsiprašome,
bet į šią internetinę svetainę gali patekti tik tie asmenys, kurie jau yra sulaukę 20 metų.