NAUJIENOS

Europos aludariai sportui per metus skyrė per 1 mlrd. eurų
Europos aludariai sportui per metus skyrė per 1 mlrd. eurų

 Europos aludariai, kurie žemyne sukuria apie 2 mln. darbo vietų, per metus skyrė 1 mlrd. eurų įvairaus lygio sporto projektams remti – tokie skaičiai buvo paskelbti didžiausiame šios šakos metiniame forume „Beer Serves Europe“ („Alus tarnauja Europai“) Briuselyje.

Senojo žemyno aludarių asociacija „The Brewers of Europe“ atskleidė, kad 62 proc. šios paramos skiriama bendruomenėms, padedant joms išlaikyti sporto organizacijas ekonominės krizės ir biudžetų mažinimo laikais. Tik 11,9 proc. paramos atitenka „didžiajam sportui“.

Šių metų forumo diskusijų pagrindinė tema – alaus pramonės parama sportui, skatinant šio segmento augimą net ir valdžios paramos taupymo laikais. Renginyje kalbėjęs Europos Komisijos Švietimo ir kultūros generalinio direktorato Sporto skyriaus vadovas Michalas Krejza (Michal Krejza) pabrėžė, kad sportas – esminis Europos gerovės faktorius, o privataus sektoriaus parama sportui – svarbi jo palaikymo dalis, kaip ir numatyta ES Baltojoje knygoje dėl sporto.

„Sportas skatina ekonomikos augimą, darbo vietų kūrimą ir žmogiškąjį bendravimą – tiek tarp mėgėjų, tiek tarp srities personalų. Parama sportui yra nepaprastai svarbus veiksnys, lemiantis galimybę jam vystytis.

Eurozonos atsigavimo ženklas būtų tiek aludarystės, tiek sporto ekonominis gyvybingumas ir konkurencingumas pasaulyje. Tam mums reikia galimybės dirbti kartu palankioje aplinkoje, kad galėtume atgaivinti šiuos svarbius Europos ekonomikos segmentus. Todėl bet kokie bandymai riboti aludarių sporto rėmimą yra neteisingas žingsnis“, – pabrėžė Emanuelis Maseida de Medeirosas (Dr. Emanuel Macedo de Medeiros), Europos profesionalų futbolo lygų asociacijos vadovas.

Forume taip pat aptarta nemažai pavyzdžių, kaip aludariai padeda bendruomenių lygio sporto ir kultūroms renginiams. Tokių skirtingų šalių, kaip Kipro ar Didžiosios Britanijos, atstovai kalbėjo, kad daugelis mėgėjų sporto komandų negalėtų išsilaikyti ar vystytis be aludarių paramos.

„Negalima nepastebėti, kad aludarystės sektorius turi teigiamą socialinį, kultūrinį ir ekonominį poveikį Europai. Mes, aludariai, ir toliau sieksime išlikti stiprūs bendruomenių – Europos visuomenės pagrindo – rėmėjai ir visokeriopai pasisakysime už atsakingą alkoholio vartojimą“, - uždarydamas renginį kalbėjo garbingą postą paliekantis Europos aludarių asociacijos prezidentas Albertas da Ponte (Alberto da Ponte), kuris nuo šiol vadovaus Portugalijos radijui ir televizijai.


 

                     

Ar jums jau yra 20 metų?
Lietuvos aludarių gildija
Atsiprašome,
bet į šią internetinę svetainę gali patekti tik tie asmenys, kurie jau yra sulaukę 20 metų.