NAUJIENOS

Prancūzijos Parlamentas kelia mokesčius alui
Prancūzijos Parlamentas kelia mokesčius alui

Jungtinis aludarių, barų savininkų, politikų, paprastų piliečių ir žvaigždžių darbas per pastarąsias šešias savaites buvo bergždžias. Nors alus tesudaro 16% alkoholinių Prancūzijos gėrimų rinkos, o jo kiekis tenkantis vienam piliečiui per metus  yra vienas mažiausių Europoje – priešpaskutinėje sąrašo vietoje, Prancūzijos Parlamentas priėmė įstatymo pataisas, išimtinai alui pakeliančias mokesčius net 160%.  Įstatymas paveiks ne tik visus Prancūzijos aludarius – didelius ir mažus, bet ir kitų Europos valstybių – Belgijos, Vokietijos, Nyderlandų, Jungtinės Karalystės aludarius, kurių importuojama produkcija sudaro 30% suvartojamo alaus Prancūzijoje. Daugelis jų bus priversti nutraukti veiklą.

Europos aludarių asociacijos vadovas Pierre Olivier Bergeron prognozuoja, kad alaus rinka Prancūzijoje susitrauks apie 15%, o 25 – 40 euro centų pabrangęs alaus bokalas baruose, dar labiau paskatins vartotojus šiuo gėrimu mėgautis namuose.  Įstatymo pataisos be abejonės smogs ir paslaugų sektoriui, juk trečdalis kavinių ir barų pajamų sukuriama aludarių. Nuo 2007 metų, stiprėjanti alaus vartojimo namuose kultūra jau paveikė daugiau nei 12 tūkstančių įmonių, kurios buvos privesrtos užsidaryti.

Prancūzijos opozicijos partija pranešė ketinanti artimiausiomis dienomis kreiptis į Konstitucinį teismą ir apskūsti šį įstatymą, kaip galimą diskriminacinę priemonę. 


 

                     

Ar jums jau yra 20 metų?
Lietuvos aludarių gildija
Atsiprašome,
bet į šią internetinę svetainę gali patekti tik tie asmenys, kurie jau yra sulaukę 20 metų.