NAUJIENOS

Išrink kvailiausią neblaivaus vairuotojo pasiteisinimą!
Išrink kvailiausią neblaivaus vairuotojo pasiteisinimą!

Kviečiame dalyvauti akcijoje „Nevairuok išgėręs“ ir išrinkti „įspūdingiausias“ frazes, kuriomis teisinasi policijos pagauti neblaivūs vairuotojai. Daugiausia balsų surinkusios 5 frazės jau greitai bus panaudotos socialinei akcijai Vilniaus mieste.
„Gėriau tik vieną bokalą alaus; vakarėlyje išgerti alkoholio privertė viršininkas – bijojau susipykti; susipykau su žmona ir išgėriau, kad sumažinčiau stresą; kojos nebelaiko, todėl važiuoju“. Tai frazės, kurias policijos pareigūnai dažniausiai išgirsta iš sučiuptų neblaivių vairuotojų.
Policijos duomenimis, vien per pirmuosius 3 šių metų mėnesius Lietuvos keliuose buvo sučiupta 2,6 tūkst. neblaivių vairuotojų. Pernai jų pagauta virš 12 tūkst.
„Akcija „Nevairuok išgėręs“ siekiame pakelti vairuotojų pilietiškumo ir sąmoningumo lygį“, - sako projektą inicijavusios Lietuvos aludarių gildijos prezidentas Saulius Galadauskas. - „Dabar vasara, žmonės po darbų traukia į gamtą, prie ežerų, kuriuos patogiausia pasiekti automobiliais. Dažnas išgėręs šiek tiek alkoholio sėdasi už vairo, manydamas, kad nieko blogo neatsitiks. Tačiau poveikis yra ir jis padidina nelaimių kelyje riziką.“
Jau greitai čia vykstantį konkursą palydėsianti socialinė akcija bus surengta Vilniuje. Ji drastišku būdu atkreips dėmesį į vis dar opia liekančią vairavimo išgėrus problemą. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės Lietuvoje pernai keliuose žuvo 27, sužeista – apie 400 žmonių.
TOP 5 neblaivių vairuotojų frazes rink čia.

Taip pat kviečiame komentaruose siūlyti savo frazes. Geriausiai balsavimo pabaigoje bus įteiktas prizas.

 



Balsavimas vyksta iki birželio 20 dienos.
 


 

                     

Ar jums jau yra 20 metų?
Lietuvos aludarių gildija
Atsiprašome,
bet į šią internetinę svetainę gali patekti tik tie asmenys, kurie jau yra sulaukę 20 metų.