NAUJIENOS

Užsienio svečiams - gira ir lietuviško alaus kultūros pamokos
Užsienio svečiams - gira ir lietuviško alaus kultūros pamokos

Birželio 19 d. Užsienio reikalų ministerija pasirašė paramos sutartį su bendrovė „Švyturys-Utenos alus“. Užsienio reikalų ministerijos kanclerės Jūratės Raguckienės ir bendrovės generalinio direktoriaus Rolando Viršilo pasirašytoje sutartyje numatyta, kad pirmininkavimo svečiams oficialių vakarienių metu neatlygintinai bus teikiama salyklo gira.

„Labai svarbu į pirmininkavimo renginius atvyksiančius svečius supažindinti su Lietuvos istorija, kultūra bei kulinariniu paveldu. Tai – neatsiejama pirmininkavimo dalis, todėl džiaugiamės, kad oficialia pirmininkavimo ES Tarybai partnere tapo bendrovė, turinti ilgametes tarptautinių renginių rėmimo tradicijas, pelniusi pripažinimą tarptautiniuose konkursuose“, - sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Aukščiausius pasaulinius apdovanojimus turinčios bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ gaminama salyklinė gira – dar vienas gaminys, papildysiantis tradicinių lietuviškų gėrimų ir maisto produktų stalą. Bendrovės alaus someljė vakarienių metu svečius supažindins su lietuviško alaus kultūra, pristatys tradicines alaus rūšis.

„Pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai svarbus visai Lietuvai. Visada laikėmės pozicijos, kad verslas turi atsakomybę prisidėti prie tokių nacionalinės svarbos įvykių, todėl ir šį kartą džiaugiamės galėdami prisidėti ir parodyti Europai tai, ką turime geriausio. Tikimės, kad simbolinis šturvalas padės Lietuvai ryžtingai ir sėkmingai skrosti per ES bangas“, – sakė bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Su Užsienio reikalų ministerija paramos sutartis yra pasirašiusios vienuolika Lietuvos bendrovių. Šiuo metu vyksta derybos su dar šešiomis kompanijomis.
 


 

                     

Ar jums jau yra 20 metų?
Lietuvos aludarių gildija
Atsiprašome,
bet į šią internetinę svetainę gali patekti tik tie asmenys, kurie jau yra sulaukę 20 metų.