NAUJIENOS

Alaus darykla „Volfas Engelman“ kviečia grąžinti tuščius pintos butelius
Alaus darykla „Volfas Engelman“ kviečia grąžinti tuščius pintos butelius

Jau antrus metus sparčiai augant alaus stikliniuose pintos buteliuose populiarumui, šią naujovę rinkai pasiūliusi alaus darykla „Volfas Engelman“ susidūrė su netikėta problema – daryklai ima stigti taros. Lietuvos alaus mėgėjai, vis labiau vertinantys netradicinį pintos tūrį, vis dėlto neskuba tokių butelių grąžinti ir, užuot tarą pridavę, greičiausiai juos pasilieka namuose arba net nesusimąstę išmeta.   Alaus daryklos „Volfas Engelman“ vadovai užsimena nenorintys grįžti prie tarpukariu gyvavusios tvarkos, kai naują alaus butelį būdavo galima nusipirkti tik atnešus tuščią, tačiau neslepia pakliuvę į savotiškus spąstus.

„Į stiklo tarą reikėtų žiūrėti kaip į bibliotekoje pasiskolintą knygą, kurios negali pasilikti namuose ar perskaičius tiesiog išmesti.

Anksčiau ar vėliau ją privalu grąžinti, antraip kiti neturės galimybių ją pasiskolinti“, – sako daryklos „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas. Alaus daryklos vadovas primena, kad ne veltui anksčiau stikliniai buteliai būdavo žymimi daryklos nuosavybės ženklu.   M. Horbačauskas pripažįsta, kad prie taros stygiaus prisidėjo ir gerokai padidėjęs jų gaminamo alaus populiarumas užsienyje – alaus daryklos eksporto mastai, palyginti su praėjusiais metais, išaugo keliskart. Nepaisant to, didžioji dalis tuščių pintos butelių užsiguli lietuvių alaus mėgėjų namuose arba iškeliauja į šiukšlių konteinerius.   Pastaruoju metu Lietuvos gyventojai aktyviai skatinami rūšiuoti atliekas, tačiau išmesti tuščius alaus butelius į specialų konteinerį – ne visuomet tinkamiausias sprendimas. Jau nekalbant apie tai, kad už depozito ženklu pažymėtus butelius taros supirktuvėse grąžinamas iš anksto sumokėtas ketvirtis lito, išskirtiniai pintos alaus buteliai tiesiog reikalingi gamintojams.

Daugkartinis stiklinių alaus butelių panaudojimas yra ne tik ekonomiškai naudingas, bet ir svarbus ekologijai, tad alaus darykla „Volfas Engelman“ prašo nelaikyti butelių namuose, o kuo skubiau grąžinti juos į artimiausią stiklo taros supirktuvę.


 

                     

Ar jums jau yra 20 metų?
Lietuvos aludarių gildija
Atsiprašome,
bet į šią internetinę svetainę gali patekti tik tie asmenys, kurie jau yra sulaukę 20 metų.