NAUJIENOS

Europos aludarių konkurse nugalėjo lenko Sardinijos saloje užfiksuotas kadras
Europos aludarių konkurse nugalėjo lenko Sardinijos saloje užfiksuotas kadras

Tradiciniame Europos aludarių asociacijos organizuotame viso žemyno fotografų konkurse „Aludarystės veidai“ („Faces of Brewing“) šiais metais nugalėjo fotografo iš Lenkijos Kšyštofas Kovalčykas (Krzysztof Kowalczyk) nuotrauka „Socialinis lubrikantas“.

 Fotomenininkas prie taurės alaus plepančius senjorus nufotografavo Italijos Sardinijos saloje.

 Konkurso „Aludarystės veidai“ komisiją sudarė žinomi fotografai Adamas Beris (Adam Berry), Gertas Vanden Vinjgartas (Geert Vanden Wijngaert) ir Šarlotė Ry (Charlotte Rea), Europos aludarių asociacijos „The Brewers of Europe“ vadovas Pjeras Olivje Beržeronas (Pierre-Olivier Bergeron), „Anheuser-Busch InBev“ viceprezidentas Styvas Lerojus (Steve Leroy) ir Europos parlamento alaus gerbėjų klubo prezidentė Mariana Tysen (Marianne Thyssen).

 Praėjusiais metais vykusiame konkurse nugalėjo belgas Danis Van Trichtas (Danny Van Tricht), nufotografavęs aštuoniasdešimt dvejų metų trapistų vienuolį aludarį tėvą Antuaną savo darbo vietoje – Rošeforto alaus darykloje, tad šiais metais konkurso rengėjai paprašė fotografus siųsti darbus alaus ir bendravimo tema su šūkiu „Out for a beer“.

 Antrą ir trečią vietą konkurse užėmė nuotraukos, vaizduojančios alinėse koncertuojančius muzikantus. Portugalas Felipė Barozo (Filipe Barroso) savo kadrą „pagavo“ Korke Airijoje, o anglas Krisas Bišopas (Chris Bishop) nufotografavo gitaristus tavernoje „The Low Lights“ Nort Šildso mieste.

 Iš viso konkursui buvo pateikta 1,2 tūkst. nuotraukų iš 31 Europos šalies, o geriausios iš jų eksponuojamos tinklapyje www.facesofbrewing.eu, kurį jau aplankė per 50 tūkst. lankytojų.

 „Aludarystės veidų“ („Faces of Brewing”) konkursui skirtų darbų paroda buvo surengta ir Europos parlamente.

 „Šios nuotraukos mums pasakoja svarbią nūdienos istoriją – aludarystė ir tai, kas ją supa, – svetingumas baruose, alinėse ir kavinėse Europoje sukūrė 2 milijonus darbo vietų. Tai – darbovietės, kurios yra atviros daugeliui – jaunimui, įsidarbinantiems pirmą kartą, sugrįžtantiems į darbo rinką. Tai padeda Europai kovoti ir su jaunimo nedarbu“, – parodos atidaryme sakė jau 14 metų Europos parlamento alaus gerbėjų klubo prezidentės pareigas einant p. Tysen.

 Europos parlamento nariai ir darbuotojai išrinko ir jiems labiausiai patikusia nuotrauką  – ja tapo vengro Zoltano Balogo (Zoltán Balogh) kadras, vaizduojantis karštą vasaros dieną alumi atsigaivinantį Transilvanijos valstietį.

 Parodos „Aludarystės veidai“ pristatyme Europos parlamente netrūko ir lietuviškų akcentų – kaip pirmininkaujančios Europos Sąjungoje šalies atstovė, Lietuvos aludarių gildija visus svečius vaišino lietuvišku alumi.

               

Krzysztof Kowalczyk "Social Lubricant"                                         Filipe Barroso  "Music Takes Me"

               

   Chris Bishop ‘Buy More Beer’                                                                 Zoltan Balogh "Refreshing beer"

 

Daugiau informacijos:

 Konkurso puslapis - http://www.facesofbrewing.eu

 Konkursas „Flickr“ tinkle - http://www.flickr.com/photos/facesofbrewing/

 Europos aludarių asociacijos „Brewers of Europe“ puslapis - http://www.brewersofeurope.org


 

                     

Ar jums jau yra 20 metų?
Lietuvos aludarių gildija
Atsiprašome,
bet į šią internetinę svetainę gali patekti tik tie asmenys, kurie jau yra sulaukę 20 metų.