NAUJIENOS

Draugiškas ir saugus Vilnius kviečia – „Pramogauk saugiai“
 Draugiškas ir saugus Vilnius kviečia – „Pramogauk saugiai“

„Vilnius – ta vieta, kur smagu pramogauti, o kad mūsų mieste linksmintis būtų patogiau, kuriame saugesnę pramogavimo aplinką, šiandien skelbdami 3 labai paprastas žinutes: pramogaudami gerbiame kitų poilsį po 22 val., saugom savo ir miesto turtą, o svarbiausia – nevairuoti išgėrus. Kviečiam smagiai leisti vasarą mieste, laikantis paprasčiausių principų ir taisyklių. Ši akcija išties prisidės prie draugiškesnio ir saugesnio Vilniaus,“ – pasveikino projekto partnerius ir dalyvius meras Remigijus Šimašius. 

Bendraudami su pramogaujančiais, kavinių ir naktinių klubų darbuotojai, pasitelks projekto atributiką ir stengsis patraukliai ir išradingai skatinti savo klientus gerbti miestiečių poilsį ramybės valandomis, nevairuoti išgėrus, saugoti savo daiktus, save ir draugus. Siekdamas sumažinti įvykdytų nusikalstamų veikų ir administracinių teisės pažeidimų kavinėse, naktiniuose baruose ir jų prieigose skaičių, 3-iasis policijos komisariatas projektą „Pramogauk saugiai“ organizuoja jau trečią kartą.

 „Sutelkėme verslą, asociacijas, rėmėjus, bendruomenę, kad visi drauge spręstume tokių problemų kaip vagystės, plėšimai, sveikatos sutrikdymai ir viešosios tvarkos pažeidimai, užkardymas, triukšmo prevencija, nes be bendruomenės paramos vien tik policija nebus efektyvi.” – sakė Vilniaus miesto 3-ojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Šilobritas.

Vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, per pirmą šių metų pusmetį sostinės klubuose, baruose, kavinėse užregistruotos 99 vagystės ir 36 konfliktai, virtę muštynėmis.

Prie projekto jau prisijungė barai: „La Birra Pub“, „Piano Man“, BIX, „Gringas“, „Būsi trečias“, „Šnekutis“, „Mano guru“, „Brodvėjus pub“, „Amatininkų užeiga", „Nino“, kavinė „Cozy“, šampaninė „The Bubbles“, terasa „Mano kiemas“, „Vasaros terasa“, „Burbulio vyninė“, muzikos klubas „Tamsta“, naktiniai barai ir klubai „Studio 9“, „Universiteto pub“, „Misterija“, „Salento Disco Pub“ ir kiti.

Projekto socialiniai partneriai: Vilniaus miesto savivaldybė, Vilniaus 3 - iasis policijos komisariatas, Lietuvos aludarių gildija, Legalaus verslo aljansas, Lietuvos barų ir kavinių asociacija.

Plačiau apie akciją ir renginį: http://www.vilnius.lt/index.php?38732330

 


 

                     

Ar jums jau yra 20 metų?
Lietuvos aludarių gildija
Atsiprašome,
bet į šią internetinę svetainę gali patekti tik tie asmenys, kurie jau yra sulaukę 20 metų.